B.A.P Attack 8: Taipei

Translator: Kay
Original post: http://www.bapyessir.com/2014/04/youngjae-tweets-bap-attack-clip.html


YG: Kami! B!
B.A.P: A! P! A~ T T A C K!!!
BAP ATTACK
Penaklukan bumi bahagian 8
Daehyun (Tasty Road)
Daehyun(22)/ Wartawan berita penyiaran makanan
DH- Ya, hello semua!
Daehyun (22)/ Wartawan berita penyiaran makanan
Ini ialah wartawan Jung Daehyun
DH(22)/ Wartawan penyiaran makanan
DH- Jadi! Hari ini!
Daehyun(22)/ Wartawan berita penyiaran makanan
DH- Ini ialah tempat di mana terdapat pelbagai jenis makanan
Daehyun(22)/ Wartawan berita penyiaran makanan
DH- Di Taipei
Daehyun(22)/ Wartawan berita penyiaran makanan
DH- Saya akan membawa pelbagai jenis makanan
DH- dan akan menilai mereka
DH- Jadi~ Saya memang suka makan tetapi saya melakukan ini untuk memperkenalkan kepada peminat tentang makanan di Taipei jadi,
DH- Jangan salah faham yang saya melakukan ini hanya kerana saya hendak makan
DH-Apa-apa pun, saya merakamkan video khas ini untuk peminat bila saya mempunyai masa terluang.

BAP ATTACK
TA DA
DH- Awak lihat ini?
DH- Terdapat pelbagai jenis makanan. Siapa awak? Jongup, awak Nampak tak semua makanan ini? Kalau awak nampak, jerit!
Wartawan Jung daehyun tidak menghampakan penjaganya.
YJ, JU- wooooooow
Wooooooow~~~
DH-Jadi terdapat pelbagai makanan si sini, dan saya akan memperkenalkan satu persatu kepada anda.
DH- Pertama sekali, anda lihat ini?
YJ- Mangoubing!
DH- Ia dipanggil mangoubing, ia merupakan ais kisar bersama manga. Sangat terkenal di Taipei.
DH- dan, yang kedua, ini… saya pasti semua orang tahu apakah benda ini, Ayam!
Dari mana ianya dating?~
DH- ianya ialah ayam, semua!
DH- dan yang ketiga, bubble tea! Mainkan music!
YJ- Bubble bubble bubble tea! Bubble bubble tea! Tea!
semua peraasaan segan pegi kepada Youngjae.
DH- dan yang keempat, apa yang anda boleh dapati pada harga yang murahdan mudah di Taipei. Biskut yang enak!
Dh- Jadi sekarang, saya akan mencuba satu persatu. Anda semua yang memberi peluang untuk saya melakukan sesuatu seperti ini~ Terima kasih!
DH- Saya akan mencuba manga dahulu.
DH-Anda prlu merasa dahulu.
Semua orang cakap ah~~~
DH- sekarang saya akan rasa sedikit. Saya minta maaf!
Kenapa Korea tiada tempat yang menjulal ini? Ada ke?
DH- Ianya sangat sedap.
DH- Youngjae, awak nak rasa sedikit?
YJ- Awak bolehbergerak ke perkara lain.
DH- Sebenarnya, Youngjae sangat menyukai ais kisar bersama mangga. Betul kan?
YJ- ianya sedap.
DH- banyak yang sudah cair tapi ia tetap sedap.
YJ- Tak kisah lah sama ada ianya cair atau tidak.
DH- Ya. Jongup?
DH- Mari sini
DH- Pembantu saya, mari sini.
Pembantu guru pemakanan Daehyun, Jongup.
DH- okay, ais kisar bersama nmangga.. berhenti makan.. berhenti!
Berhenti makan!!!!
YJ- Teruskan kepada yang seterusnya…
DH- awak perlu memberitahu peminat bagaimanakah rasanya.
YJ- ini ialah kali pertama bagi awak, jadi saya akan terus makan
Jongup…
DH- Tak, waka sudah selesai! Pergi sekarang. Awak boleh cuba sedikit.
DH- Awak! Minum racun ni
DH- ah..berhenti makan! Saya tak cuba lagi
DH- macam mana? Ah!! Dia dah mati!!
DH- Ya, inilah ais kisar mangga yang mampu membunuh orang.
YJ- Berhenti berlakon mati. Ianya dah lapuk.
DH- Sekarang...pergi, anda berdua.
YJ- Saya nak satu ni boleh?
DH- Tak boleh. Rancangan ni tak habis lagi. Ah apa yang awak buat!
YJ- bergerak kepada yang seterusnya
(bunyi menangis)
YJ- bergerak kepada yang seterusnya
Ianya dah hancur
DH- makanan kedua yang akan saya perkenalkan kepada anda ialah ayam. Kita ada lagu ayam, kan?
DH- Jongup?! 5 6 7 8
SWAG hip hop chicken
DH- maaf.. apa-apa pun saya akan merasa ayam ni sekarang. Saya tertanya-tanya jika rasanya seperti ayam di Korea. Ia nampak seperti ayam goreng.
YJ- separuh bersama sos, separuh digoreng
DH- Ia kelihatan seperti diperap di bahagian dalam
Kentucky fried chicken adalah kenyal bang bang
DH- Ini sungguh sedap
DH- pergi
Daehyun meletakkan pertahanan yang kebal
DH-pergi!
Lalat sedang berterbangan
DH- terdapat pelbagai cara untuk makan ayam ni. Anda boleh sahaja makan dengan menggunakan pencucuk ini. Pergi!
YJ- Saya tak termasuk dalam rakaman kamera. Saya akan pergi… teruskan bercakap dengan peminat.
DH-Dia terjatuhkan ayamnya
DH- kalau anda tidak mahu tanagan kotor, anda boleh makan dengan cara yang lain, terdapat caranya.
Garfu dan pisau ini boleh didapati dengan mudahnya. Younjae? Nyanyikan saya sebuah lagu
lagu/ youngjae
You’re my destiny you are~
DH- chun songyi adakah awak menonton ini?
DH- chun songyi, saya selalu hendak memberikan inikepada awak. Dari bintang manakah awak dating?
DH-youngjae! Mainkan muzik
Jung-gerakan bahu
Yoo- gerakan punggung yang teruja
Berasa teruja secara semulajadi
DH- Ya ini ialah bubble tea
DH- secara jujurnya saya tak berapa menyukai bubble tea. Benda bulat yang kecil di dalam bubble tea bukan stail saya jadi, saya biasanya tak membelinya.
YJ- Himchan suka bubble tea
DH-Betul! Bila awak akan berhenti makan
DH- Kalau saya kata ianya sedap, maknanya ia betul-betul sedap kerana pada kebiasaannya saya tak suka bubble tea. Saya akan rasa sedikit
YJ- Hello
DH- Anda nampak tak? Waktu bubble tea naik ke atas melalui straw?
Tunjukkan sekali lagi
DH- saya akan tunjukkan sekali lagi
bubble tea yang naik ke atas melalui straw
oh oh ia naik ke atas. 2 biji! 2!
YJ- adakah ianya kenyal?
DH- Wow bubble tea ini hebat. Apa yang kta panggil..bubble? Ya bubble..
Hampir nak meletup
DH- Saya tak marah
DH- Tinggal dua sahaja
Hanya tinggal dua ayam
DH- Semua orang, saya hanya makan satu setengah ayam sahaja.
Youngjae-gun kami tak akan mencuri ayam tu. Jangan risau
DH- kalau saya berdiri, sesuatu yang buruk akan berlaku.
YJ- Okay, saya akan duduk
DH- Akhir sekali, biskut!
Ah, baunya sangat… seperti bayangan roti castella, kelembutannya and rasa ia cair didalam mulut
DH- Perasaan sebegitulah.
Ah, ianya jenis bau yang saya suka.
Saya akan mencubanya.
DH- Ada jem nenas di dalam.
DH- Ianya seperti… rasa snek korea..
Mendidh mendidih
YJ- Benda seperti ini (serdak)
YJ- Yang paling kecil, saya tinggalkan untuk awak
DH- Snek korea, kuih beras ‘kosong’ mempunyai inti seperti ini di dalamnya. Ia sama seperti itu.
DH- Ianya sedap!
Daehyun risau tentang bentu biskut yang ganjil.
Saya akan cuba ini
Nom
Daehyun (22) / Pelahap X Pemakan Gurmet O
DH-umm..! ianya tak mempunyai rasa yang teruk
DH- tapi sya tak akan mengesyorkannya
DH- Tolong pergi
DH- Saya dalam mood yang kurang baik.
YJ- Relaks
DH- Ini ialah hidangan terakhir.
DH- Ia bukan hidangan, ia adalah biskut. Saya ingin mencubanya. Jika anda lihat sahaja, ia kelihatan enak bukan?
YJ- Ya
DH- Okay, sekarang awak boleh rasa gigitan pertama
DH- Ianya sedap~ dan sedikit untuk Youngjae juga
DH- Bagaimana rasanya?
DH- Letak di sini
DH- Jangan tipu. Peminat kita sedang menonton
DH- Dia akan tipu untuk membuat saya memakannya.
YJ- Bagaimana rasanya?....
YJ- Rasa seperti ia dibuat dari tenunan benang yang kuat untuk melindungi anak-anaknya.
DH- Ya?
YJ- adakah rasanya seperti itu?
ARRRRRRRGH!!!!
Hanya tinngal seketul ayam untuk Daehyun!
Hanya seketul chikin chikin hip hop chicken
DH- Semua orang, rasanya seperti roti yang berperisa.
DH- Sejak kebelakangan ini saya semakin bagus dengan pisau.
DH- Program ini akan dijadikan 19+?
DH- Dan sekarang…
DH- Abang-abang rasa dahulu, kakak-kakak rasa dahulu, ayah pun rasa dahulu.
Youngjae dating untuk menyapa ayam
Dan Daehyun mempersiapkan senjatanya secara senyap-senyap
DH- Ayah… ah, semua orang..
DH- Ibu-ibu pown rasa dahulu. Atuk-atuk pown rasa dahulu. Nenek-nenek pown rasa dahulu, dan anda yang sedang menonton, rasa dahulu.
DH- Dan mak, mak sedang menontonkan? Mak rasa dahulu. Ayah pun rasa dahulu.
DH- Sekarang, saya akan makan.
Walaupun tak banyak ayam yang tinggal.
DH- Saa dapat tangkap dia!
Lelaki ini! Saya dapat tangkap dia! 2x
DH- Tak mengapa. Ahli yang lain makan dengan baik seperti saya makan dengan baik.
Memikirkan tentang rancangan makan-makan
DH- Keputusan hari ini.. uh.. ada pelbagai jenis makanan, tapi yang paling terbaik ialah ayam. Ayam ni hilang tanpa meninggalkan kesan. Ah.. ia sangat sedap.
DH- Ia sangat sedap. Ayam sangat sedap… kemana ia pergi?
Youngjae yang tidak mampu menahan keenakan mangga bingsu
DH- Tiada apa-apa yang tinggal tetapi hanya beberapa cebisan mangga.
DH- Boleh awak mainkan lagu senior Lee Sooyoung, "All Alone" sebagai muzik latar?
DH- All Alone~
DH- Hanya tinggal seketul mangga.
HC- Hey, awak dah makan kesemuanya?
HC- Awak tak makan yang ini kan?
HC- Oh, ianya sedap
Ianya sedap
YJ- Ini sangat kelakar
DH- Awak nak sedikit mangga?
HC- Saya paling suka yang ini
DH- Okay
Daehyun... bergembiralah~
DH- Semua orang, bagaimana awak menonton ini?
DH- Apa yang awak lakukan?
YJ- Penutup. Saya nak lakukan acara penutupan.
DH- saya tak perlukan awak jadi pergi!
YJ- Okay
Kim Himchan yang menyedut semua bubble tea
DH- Ya semua oranf, bagaimana awak menonton ini?
DH- Saya tak tahu bagaimana perasaan anda melihat saya, rancangan makanan B.A.P Daehyun, tetapi saya benar-benar seronok. Tapi saya tak tahu jika peminat juga merasa seronok.
HC- Bolehkah kita pergi?
YJ- (Bercakap bahasa cina)
DH- Mereka hanya makan dan pergi.
DH- Apa-apa pun, semua orang, kalau anda pergi melawat sesuatu tempat, akan terdapat pelbagai makanan jadi saya berharap anda mencubanya.
DH- Saya ialah B.A.P Daehyun. Tolong beri kami lebih banyak kasih sayang.
Terima kasih!
YJ- Terima kasih!
B.A.P ATTACK!
Rakaman rancangan makanan di sebalik tabir
DH- saya makan tiga ketul sahaja!
YJ- Saya pastikan ianya hidup.
DH- Saya hanya makan tiga ketul... wow.
YJ- Saya pastikan semuanya hidup
DH- Awak pastikan semuanya hidup?
YJ- Saya mainkan peranan penting.
YJ- Awak perlu rasa berterima kasih kepada abang ni. Panggil saya abang. Abang!
DH- Hey.
YJ- Abang. Terima kasih abang! Buat cepat!
YJ- Sebab awak, episode seterusnya...
YJ- Okay! Okay! Okay!
B.A.P ATTACK!
Singapore Preview
YJ- Hello semua! B.A.P Attack!
DH- Attack!
YJ- Saya bercadang untuk mempamerkan kepada anda semua gambar-gambar yang telah saya ambil sehingga ke hari ini.
YJ- Hyung dan Zelo.
YJ- Himchannie hyung. Mereka sangat comel.
HC- Hi~
YG- Hello~
DH- Hi~
DH- Semua orang, bukankah kita menjumpai sesuatu yang menarik?
YJ- Apa?
DH- Baru-baru ini, kami semua menimbang berat dan mengukur ketinggian, bukan?
DH- Perkara yang mengejutkan ialah...
HC- Ada dua perkara yang mengejutkan..

B.A.P ATTACK!

© BAPYESSIR.COM #Kay (Malay)

No comments:

Post a Comment