B.A.P’s Interview met Pops in Seoul

Translator: Yukiko
Original post: http://www.bapyessir.com/2014/03/bap-pops-in-seoul-interview.html


Presentatrice: Hallo, het is tijd om onze geweldige kpopsterren te ontmoeten, meer te leren over hun muziek maar ook over hun dagelijkse leven.
Dus, wie gaat er voor het eerst onze set betreden? Het is niemand anders dan de nog steeds opkomende kpopgroep die al op 1 stond nadat hun album pas 1 week werd vrijgegeven. Ik heb het over B.A.P. Ze worden steeds populairder en populairder. Niet alleen in Korea maar ook in Azië, Amerika en Europa. Ben je klaar om hen te ontmoeten? Blijf dan kijken!

Tekst: Deel van B.A.P's aantrekkelijkheid is dat ze even sterk zijn als krijgers maar op hetzelfde moment ook sluw. Wees klaar om B.A.P te ontmoeten die hun krijgersimago achter zich lieten en terugkwamen als onderscheidende heren.

Yongguk: Hallo, Pops in Seoul! 1,2,3 wij zijn B.
Iedereen: A.P Yes, Sir! Aangenaam kennis te maken.

Het titellied '1004(Angel)" is een akoestisch dansnummer met een housebeat en folk en rock elementen. Elke vers is zeer dynamisch met de verbeterde rap van de B.A.P leden. Het is een emotioneel lied dat de pijn, het verdriet en het gemis beschrijft na een breuk.

Q: Hoe voelt het om terug te zijn?

Daehyun: We zijn terug met ons eerste studio album. We probeerden verschillende nieuwe dingen uit en ondergingen een transformatie voor dit album. We hebben er heel hard voor gewerkt. We hopen dat je ons nieuwe album leuk vindt, net als ons titellied "1004(Angel)".

Tekst: Bij de vrijgave, B.A.P's eerste studio album, 'First Sensibility', stond het op de 44ste plaats op iTunes Top 100 Album Overzicht in de V.S en werd vermeld in de iTunes Top 10 Hip-Hop Albums Overzicht in 9 landen. Het titellied '1004(Angel)' bereikte in vele muziekprogramma's de eerste plaats.

Q: Hoe voelt het om de eerste plaats te bereiken met '1004(Angel)'?

Jongup: Wow! Applausje voor onszelf! Dit is de eerste keer dat we nummer 1 zijn sinds we 2 jaar geleden ons debut hadden. Ik ben blij en vereerd om de nummer 1 plaats bemachtigd te hebben met ons eerste studio album. Wat denk jij ervan, Him-chan?
Himchan: Iedereen was aan het lachen toen we onze prijs kregen op het podium. We waren eigenlijk geschokt en in een roes. Maar veel mensen zeiden ons dat we eruit zagen alsof we daar al eerder hadden gestaan en het al meer hadden gedaan. Dat was niet echt het geval en we waren positief geschrokken.
Youngjae: We gingen naar een award ceremonie op de dag dat we de eerste plaats behaalden en daar kregen we ook een betekenisvolle award.
Yongguk: Welke award was het?
Youngjae: We ontvingen de World Rookie Award. Dat was een onvergetelijke dag voor ons.
Himchan: Nu zal ik je iets grappigs vertellen.
Jongup: Wat als het niet grappig is?
Himchan: Het zal grappig zijn. Het moet grappig zijn. We waren zo opgewonden nadat we de eerste plaats behaalden dat we het niet konden tonen op het podium. Toen we naar de awards ceremonie gingen, waren we heel opgewonden en aan het praten met elkaar in de auto. Maar Jong-up viel in slaap. Hij is ongelooflijk.
Daehyun: Dat is niet grappig.
Jongup: Helemaal niet.
Himchan: Onze fans zullen het leuk vinden, ik vind het heel erg grappig.

Q: Welke moeiljikheden waren er toen jullie op dit album werkten?

Jongup: Zelo en ik doen een paar intense danspassen in '1004(Angel)'. We moesten het lied een choreografie geven dus hebben we 3 nachten na elkaar eraan gewerkt.

Tekst: B.A.P deed hun debut in Januari 2012 met 'Warrior' dat leidde tot een grote sensatie met hun krachtige optreden en sterk charisma.
Tekst: Met het succes van de liedjes 'Power', 'No Mercry', 'Crash', 'Badman' en meer steeg de groep snel naar beroemdheid.

Q: Wie is er het meest veranderd sinds het debut?

Himchan: Ik denk dat het Young-jae is sinds hij veel gewicht heeft verloren. Hij heeft het niet express gedaan maar verloor het zonder inspanningen. Dat is tenminste wat we denken. Des te ouder hij wordt, des te knapper.
Youngjae: Dankje.
Himchan: Dae-hyun was de mooiste toen we ons debut deden.
Daehyun: Him-chan is nooit knap geweest.

Tekst: Had hem beter geen compliment gegeven

Youngjae: Ik ben jaloers op Jong-up sinds zijn gezicht nooit opzwelt.
Daehyun: Ik ben ook jaloers op dat. Het is doordat zijn ogen heel klein zijn. Daarom dat zijn ogen niet opzwellen.
Youngjae: Ik kan het niet echt zeggen ofdat ze opzwellen of niet.
Daehyun: Stop met zo te doen. Laten we het zo laten.
Youngjae: Jong-up is veel gegroeid op vlak van outifts.
Daehyun: Ik ben jaloers.

Q: Aan welk land denk je als je praat over overzeese activiteiten?

Himchan: Ik herriner me het concert in de V.S het beste. Onze amerikaanse fans waren zeer driftig. We hebben nooit een concert gehad waarbij de fans met ons meedansten in het gangpad. We waren echt geïnspireerd door hun enthousiasme en energie.
Youngjae: We zijn nog niet naar Europa of Zuid-Amerika geweest maar we willen er echt naar toe gaan.
Himchan: Zuid-Amerika is heet! Samba~

Tekst: B.A.P kreeg veel kritiek op hun excellente progres sinds hun debut. Ze hebben geëxperimenteerd met verschillende muziekgenres en gaven spotloze optredens. Dit resulteerde in heel wat populariteit, zowel thuis als in het buitenland.

Q: Wat onderscheid B.A.P?

Yongguk: Ik ben vooral zelfverzekerd over ons muzikaliteit. We tonen ook veel liedjes die verschillende sociale problemen aanpakken en we werken hard om vooruitstrevende muziek te produceren. Ik denk dat onze fans van ons houden door onze muziek. We zijn heel erg trots op onze muziek en treden altijd met trots op.

Q: Als je jezelf moest indelen in een categorie, welke zou het zijn?

Youngjae: Ik vind de nickname 'performance idol group' leuk. We hielden 2 concerttours sinds ons debut, de 'Live On Earth Pacific Tour' en de arena tour in Japan. We deden ons debut 2 jaar geleden maar het feit dat we al 2 grote tours hebben gedaan, toont hoe veel de fans over de hele wereld ons appreciëren. Dus ik vind het leuk om bekend te zijn als 'performance idol group' omdat het een belangrijke betekenis heeft.

Tekst: B.A.P kreeg direct de attentie van Koreaanse en internationale fans met hun sterke aanwezigheid. We hopen dat ze hun horizonnen blijven verleggen als muzikanten!

Yongguk: Kijkers van Pops in Seoul, ik hoop dat jullie ons eerste studio album leuk vinden. En we beloven dat we altijd hard zullen werken om betere muzikanten te zijn. Wij zijn B.A.P Yes, Sir! Dankje!

© ARIRANG KPOP | bapyessir.com #Yukiko (Dutch)

No comments:

Post a Comment